Wednesday, April 20, 2011

Pakej Perlancongan Bersama Akademi Taipan 181 Ke Kota Perth Australia 2011.

Bingkisan Dari Kota Perth Australia


Terpegun menyaksikan pemandangan indah kota Perth waktu petang. 

 Merakam kenangan bersama rakan niaga yang lain setibanya di Perth.Usahawan Akademi Taipan 181 gah dan cukup bersemangat di bumi Perth di hari pertama lagi.Mengambil aura dari otai CDM Kamaruddin Mamat. Segalanya tidak mustahil dalam perniagaan hebat ini.Tidak melepaskan peluang beraksi di hadapan pintu South Perth Esplanade.Terpampang papan tanda menunjukkan bandar Perth.Puas setelah menjamah makanan di kedai melayu di Perth. Macam-macam menu ada yang penting ikan masak asam dan teh tarik.Hotel Citigate yang menjadi tempat persinggahan selama 4 hari 3 malam. Menyediakan perkhidmatan 5 bintang untuk usahawan Akademi Taipan.Berkongsi ilmu dan pendapat bagaimana nak mantapkan perniagaan apabila balik nanti.Menikmati keindahan bangunan di Perth. Menyajikan rekaan yang mungkin menghasilkan idea dalam perniagaan.Merakam kenangan bersama GM di King Park.Gaya seorang pemimpin berilmu dan sentiasa meningkatkan pengetahuan. Jom beli buku ilmiah untuk tambah ilmu dalam perniagaan.Ini gaya apa pulak......gaya model nak tuntut ilmu walaupun buku sekadar dipinjam.Pemandangan dari atas bukit King Park sambil merakam kenangan bersama warga tempatan. Orang Malaysia memang peramah.Tidak puas merakam kenangan untuk dibawa balik nanti. Mesti ambil foto puas-puas sebagai bahan bukti kepada prospek.Aksi yang tidak dirancang tetapi tetap menawan dengan pose selamba.Ini pulak aksi yang dirancang dengan sempurna walaupun juru fotonya masih lagi amatur.


 Merakan kenangan di pintu masuk Muzium Maritim.Ini bukan tempat penggambaran filem Raaz tetapi aksi ini mengingatkan kita filem Bollywood seram itu. Muka semuanya tegang setelah menikmati juadah Fish & Chips.Ini bukan pegawai Maritim tetapi pelancong yang menerima insentif percuma.


Ini tempat yang menjadi rebutan pelancong lain untuk merakam kenangan tetapi kami yang mendahului. Jangan bagi peluang kepada yang lain. Kena pandai rebut peluang walaupun sekadar bergambar.Aksi panas dan puas setelah kenyang menikmati Fish & Chips.CDM Kamaruddin pun tak melepaskan peluang buat pose hebat. Pengaruh rakan tidak sebaya tu.Fremantle Market tempat hebat untuk membeli belah. Harga amat berpatutan dan menyediakan tempat yang banyak pilihan ole-ole.


Suasana yang tidak pernah diimpikan akhirnya tertunai. Kalau tidak dengan perniagaan ini mustahil boleh sampai di Bumi Perth. Ahlamdulillah......Sempat membelai kanggaru yang sedang baring.Jinak betul kanggaru kat sini.Niat baik nak bagi kanggaru makan tetapi jari pulak kena gigit.Ibu yang sayang akan anaknya. Tetap berada di dalam kantung untuk keselamatan anak kesayangannya.


DDM Syukri begitu prihatin dengan hidupan di Caversham.Farm Show di Taman Hidupan Liar Caversham.Berlatarbelakang kambing biri-biri selepas acara demo.Pejuang Akademi Taipan tetap bersama dan bersatu selamanya. 1 Hati 1 Impian 1 Taipan.


Puas setelah penat bermain dengan kanggaru Australia. Benar-benar berbaloi apabila menyertai perniagaan bersama Akademi Taipan 181.Satu-satunya masjid di Perth Australia. Terharu dan sangat bersyukur bertemu dengan tenpat ibadat di negara asing.


Masjid yang cukup gah di tengah-tengah kesibukan bandar Perth.Panglima Utara tidak ketinggalan merakam kenangan di masjid Perth Australia.Bukan lakonan tetapi benar-benar bersyukur akhirnya kaki dapat melangkah ke negara Australia.Sempat pose sebelum makan malam bermula.CDM Fitri berkongsi pengalaman sepanjang penglibatan bersama Akademi Taipan 181.Tetap bersama tanda 1 Hati 1 Impian 1 Taipan.......Gala Dinner Seminar Seberang Laut Australia.Pasti suatu hari pangkat tertinggi CDM dalam genggaman. Di Australia masih di hujung jari tetapi balik ke Malaysia nanti pasti digenggam rapi.

No comments:

Post a Comment